Lely Industries, Maassluis

HTC International heeft van Cofely opdracht gekregen om het nieuwe Breeam gecertificeerde bedrijfcomplex van Lely Industries in Maassluis te voorzien van een hoogwaardig communicatienetwerk. Gezamenlijk met Cofely is het ontwerp uitgekristalliseerd tot een definitief ontwerp passend bij de specifieke behoefte van Lely Industries. Voor Lely Industries is de gehele communicatie afhankelijk van het netwerkinfrastructuur en moet daarom ook perfect in orde zijn. Het netwerk wordt zodoende ook gecertificeerd opgeleverd voor een periode van 25 jaar. Aansluitend heeft Cofely HTC International opdracht gegeven voor de uitrol van een compleet DAS netwerk.


Onze werkzaamheden

  1. Het aanleggen van een gecertificeerd Cat6A netwerk met in de basis 1854 (U/FTP Cat.6A) netwerkaansluitingen verdeeld over de verdiepingen en de assemblage hal. Het netwerk is volledig opgebouwd met componenten van Brand-Rex en gecertificeerd voor 25 jaar.
  2. Ook het aanbrengen van de glasvezelbackbones behoord tot onze prestatie bestaande uit twee stuks 2x12-voudige 9/125 singlemode glasvezelkabels naar iedere SER, aangelegd via verschillende bekabelingtracés, 1x12-voudig vanuit MER 1 en 1x12-voudig vanuit MER 2. De glasvezelbekabeling is o.a. geblazen in multiducts (12-voudige en 24-voudige multi-ducts). In de patchkasten plaatsen wij de nodige glasvezelpanelen waarin de vezels zijn ondergebracht. De vezels zijn afgemonteerd op LC glasvezel connectoren middels pigtails en alle glasvezelverbindingen zijn gemeten door middel van OTDR.
  3. In alle SER ruimten worden in totaal 20 patchkasten geplaatst van het merk Tecnosteel.
  4. Tot onze werkzaamheden ook het aanbrengen van koper backbones. De koperbackbone 20x4x0,5 is aangelegd vanuit de MER naar alle SER´s. De kabel is in de MER en SER's afgemonteerd op 19" panelen welke zijn ondergebracht in de patchkasten en zijn gemeten op basis van connectiviteit.
  5. Tenslotte wordt er ook een volledig dekkend DAS netwerk aangebracht in kantoor en assemblage hal waarmee het bedrijf verzekert is van een optimale dekking voor het mobiele telefoonnetwerk binnen het bedrijf.
  6. Het leveren van de gewenste patchkabels (UTP en glasvezel) behoren tevens tot onze verantwoordelijkheid.

Projectbeschrijving

In Maassluis wordt in opdracht van de Lely Groep, producent van toonaangevende innovaties voor de agrarische sector, een ambitieuze campus gerealiseerd. De campus, onderdeel van een Masterplan voor het gebied, beslaat 33.000 m2 en omvat het hoofdkantoor van de Lely Groep, een productiehal en een R&D center. ConsortArchitects uit Rotterdam ontwikkelde het Masterplan voor de locatie, tekent voor het ontwerp en voert de bouwdirectie. Samen met een team van gespecialiseerde adviseurs werkten de architecten aan een integraal en duurzaam ontwerp.

Ontwerp

Het kantoor bestaat uit een hoofdvolume met aan weerszijden twee langgerekte vleugels die ten opzichte van het maaiveld worden opgetild. Achter de grote glasgevels wordt een expressieve staalconstructie gerealiseerd die in samenwerking met ingenieursbureau IMd werd ontworpen. Deze staalconstructie bestaat uit grote vakwerkspanten met een hoogte van twee verdiepingen. Dankzij deze hoogte is het goed mogelijk overspanningen tot 36 meter te maken waardoor het expeditie verkeer onder de kantoorgebouwen door kan rijden. De verhouding tussen hoogte en breedte van de grote overspanningen is efficiënt gekozen zodat de constructie tegen normale bouwkosten gemaakt kan worden. De vernieuwende staalconstructie geeft het gebouw een technische uitstraling die goed past bij het innovatieve en hightech karakter van de Lely Groep. De staalconstructie is geprefabriceerd aangevoerd in elementen van 20 meter lang bij 8 meter breed. Op de bouwplaats zijn de vier spantdelen geassembleerd tot één geheel.

Duurzame maatregelen

In alle facetten van het project zijn duurzaamheid maatregelen geïntegreerd. Vanaf de locatiekeuze, de bouwconstructie en technische installaties tot en met de terrein- en kantoorinrichting.
Het kantoor wordt volledig ingericht op de filosofie van Work Smarter, waarin (inrichtings-)elementen van Het Nieuwe Werken en LEAN principes worden gecombineerd, met verregaande individuele regelbaarheid van klimaat en zeer energiezuinige verlichting. Andere duurzame maatregelen op de campus lopen uiteen van warmte- en koude opslag in de bodem, een biowkk die de verlichting voedt, oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen en een ‘follow me home’- terreinverlichtingssysteem dat reageert op passerend vervoer. Vervolgens staan ook maatregelen als: een grijswatersysteem, de mogelijkheid tot implementatie van windmolens, een dakpark met wandelzone en sportveld en een luxe bedrijfsrestaurant op de BREEAM-NL scorelijst.

Techniplan Adviseurs verrichte diverse haalbaarheidsstudies op het gebied van comfort, duurzaamheid en milieu, deed een BREEAM pre-assessment en adviseerde bij het ontwerp van alle technische installaties. Er is vanuit de LEAN-gedachte gezocht naar slimme en eenvoudige oplossingen. De volglazen gevel zal uitgevoerd worden in een hoogwaardige glassoort en er worden automatische buitenzonweringen toegepast. Een warmte-/koude-opwekking (WKO) met een warmtepomp op basis van bodemwater wordt aan een systeem voor asfaltverwarming gekoppeld. Op deze manier kan het parkeerdek op de fabriekshal ’s winters vorstvrij gehouden worden en wordt tegelijkertijd extra koude geladen voor de zomer. Lely zal lokaal en op duurzame wijze een deel eigen energie opwekken door middel van een bio-WKK installatie. Deze bio-WKK draait op bio-olie die wordt geproduceerd uit afval van klanten van Lely. Om in de toekomst tevens windmolens en extra oplaadpunten voor elektrische auto’s te kunnen voorzien, zijn de nodige preventieve voorzieningen opgenomen in het ontwerp. Besparing op waterverbruik zal plaatsvinden door middel van een grijswatersysteem. Regenwater wordt opgevangen, gezuiverd en aangewend voor de toiletten. Het uiteindelijke afvalwater zal via een helofytenfilter geloosd worden op het oppervlaktewater.

Landschap en buitenruimte

Bureau plein06 ontwierp de inrichting van de buitenruimte van het complex en ontwikkelde de visie op de landschappelijke inpassing in het poldergebied. De campus wordt een verzorgd en gecultiveerd gebied en weerspiegelt de historische beginselen van het boerenerf. De buitenruimte is functioneel, eenvoudig en modern opgezet, waarbij de vormentaal en het kleurgebruik van de gebouwen en terreinen integraal op elkaar zijn afgestemd. Door duidelijke scheidingen, inrichting en materiaalgebruik van wegen en paden, ontstaat een duidelijk en veilig logistiek systeem voor vrachtwagens, autoverkeer, fietsers en voetgangers.

Interieurplan

Op de gehele campus zal Lely de werk filosofie “Work Smarter” doorvoeren. Dit een vorm van Het Nieuwe Werken die gecombineerd wordt met uitgangspunten van LEAN. Het interieurplan waaraan Artemis Interieurontwerp en ConsortArchitects werken reflecteert zowel de kernwaarden als de werkfilosofie van de Lely Groep. Voor het originele bericht van de website breeam.nl klik hier. Wilt u het Breeam Excellent certificaat van de Lely inzien klik dan hier.

BREEAM-NL Nieuwbouw Bedrijfshal

HTC International heeft in samenwerking met alle aannemers op de nieuwbouwlocatie de Lely in Maassluis bedrijfshal gezamenlijk het nieuwbouwproject Breeam Outstanding opgeleverd. Hierbij is tijdens de bouw en inrichting van het pand van A t/m Z rekening gehouden met het aspect duurzaamheid. Dit om zo te komen tot een zo energie-efficiënt mogelijk gebouw, waarbij de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid geïntegreerd zijn.

BREEAM-NL Nieuwbouw Kantorengebouw

HTC International heeft in samenwerking met alle aannemers op de nieuwbouwlocatie de Lely in Maassluis gezamenlijk het nieuwbouwproject kantorengebouw Breeam Excellent opgeleverd. Hierbij is tijdens de bouw en inrichting van het pand van A t/m Z rekening gehouden met het aspect duurzaamheid. Dit om zo te komen tot een zo energie-efficiënt mogelijk gebouw, waarbij de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid geïntegreerd zijn.

BREEAM

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en werd oorspronkelijk ontwikkeld en geïntroduceerd door het Building Research Establishment (BRE), een Engelse onderzoeksinstantie enigszins vergelijkbaar met het Nederlandse TNO. De toevoeging NL maakt duidelijk dat het hier om de Nederlandse versie gaat. BREEAM stelt een standaard voor een duurzaam gebouw en geeft vervolgens aan welk prestatieniveau het onderzochte gebouw heeft. De bedoeling is gebouwen te analyseren en verbeteren.

het icoon van support

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig, of heeft u vragen over hoe wij u kunnen helpen?
Neem contact met ons op!